Som ung studerende frygtede jeg at få dårlige karakterer, fordi jeg ikke ønskede nogen dårlig mærker på min “permanent resultatregistrering.” Få en “F” i femte-grade videnskab og det går i din post. Handle op i fru. Browns klasse? Jep, er det i din post for. Fanget ved hjælp af en bandeord og det er ikke kun i din permanent registrering, men det går lige på toppen! Når du går til en snæversynet skole som jeg gjorde, kommer du til at tro, at der virkelig er noget mystisk fil, der følger dig resten af dit liv.
Vil du vide en hemmelighed? Der er virkelig en permanent fil, der følger dig gennem livet, men det har intet at gøre med latinskole kvaliteter eller aktiviteter. Virkelige “permanent resultatregistrering” du skal være bekymret for en voksen er dit kredit record! Du bør tjekke din kredit record på en regelmæssig basis, især hvis du er planlægning på at gøre et større indkøb som en bil eller hjem.
Din kredit rapport eller kredit profil er en registrering af din kredit aktiviteter. Det viser din kreditkortkonto og lån, dine kontosaldi og eller ej du foretager dine betalinger til tiden. Din kredit rapport bruges af potentielle långivere til at vurdere din kreditværdighed. Kreditrapporter har også været brugt af forsikringsselskaberne til at bestemme hvad satser du vil betale for dine forsikringspolicer.
Gennemgå din kredit rapport kan hjælpe dig med at undgå dyre fejl. I en nylig undersøgelse rapporter mere end 50% af kreditten kontrolleret indeholdt fejl. Andre studier har vist lignende resultater med så høj som en 70% fejlrate. De mest almindelige fejl opstår, når oplysningerne på en anden person, med et lignende navn eller kontonummer, er registreret i din kredit profil.
Et mere alvorligt problem opstår, når en person får adgang til dine personlige oplysninger og begår identitetstyveri. Identitetstyveri er blevet den hurtigst voksende kriminalitet i vores nation. Identitet tyveri klager hoppede 75% fra sidste år ifølge en nylig Federal Trade Commission rapport. Den monetære tab fra identitet tyveri forbrydelser eksploderet til en kombineret 53 milliarder dollars i 2002! Konti, der vises på dit kredit-rapport, der ikke var åbnet af dig kunne være et tegn på identitetstyveri.
For en grundig gennemgang af din kredit profil, skal du tjekke med alle tre store kredit indberettende organer (CRA): Equifax, Experian, og TransUnion. Oplysninger kan variere mellem de tre CRAS og det er vigtigt at sørge for hver har nøjagtige og ajourførte oplysninger om dit kredithistorie.
Når du har din kredit rapport, start med at tjekke nøjagtigheden af dine personlige oplysninger: dit navn, dit CPR-nummer, adresse, osv.
Næste, undersøge de konti, der er opført i dit kredithistorie. Dette afsnit indeholder en liste over dine konti med kreditorer og din betaling historie med dem. Det er vigtigt at læse denne hele afsnittet og sørg for, at oplysningerne er færdig og er blevet rapporteret korrekt. Rapportere fejl straks til kreditoplysningsbureau for undersøgelse og korrektion.
Endelig, kontrollere antallet og hyppigheden af kredit forespørgsler til din fil. Sørg for, at alle henvendelser blev godkendt af dig. Potentielle kreditorer, der ser et stort antal forespørgsler i en kort periode kan betragte dig et høj risiko og nægte dig kredit.
Gør det til en vane at tjekke din kredit rapport hvert år. Derved kan spare dig tid, penge og fremtidige kredit problemer ned linjen.

Har du tjekket din Permanent registrering sidst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *