Hvis du har dårlig kredit, er et køb nu betale senere lån muligvis ikke egnet til dig. Før du ansøger, skal du sørge for, at din kredit score er høj nok til at kvalificere sig til et sådant lån. Hvis din kredit score er lav, er det muligt at reparere din kredit og få køb nu betale senere lån, du ønsker. Hvis du har anden gæld, kan et kreditkort dog være en bedre mulighed. Hvis du går glip af en betaling, vil långiveren videregive din sag til et inkassobureau.

I øjeblikket tilbyder Wayfair, Urban Outfitters og Target Køb nu, betal senere optioner. Men kan disse tjenester blive forstyrrende? En nylig undersøgelse foretaget af Amazon Mechanical Turk viser, at hele 51% af respondenterne sandsynligvis vil bruge en køb nu betal senere-tjeneste. Den gennemsnitlige vognstørrelse på Internettet er $ 100. Men det er ikke slutningen på historien: Afterpay er en fantastisk måde at tjene ekstra penge på, og den har sin egen forbrugerferie, “Afterpay Day.” Interessant nok er det også samme dag som Amazon Prime Day. Ifølge Brian Riley, en 27-årig Atlanta-baseret modeblogger og tikTok-bruger, opdagede hun først Køb nu, betal senere-tjenester, da hun besøgte fashionable modewebsteder.

Selvom køb nu, betal senere har eksisteret i lang tid, er dens popularitet steget kraftigt i de senere år takket være stigningen i virksomheder, der specialiserer sig i konceptet. Disse virksomheder har opnået en tilhængerskare ved at bruge A-listestjerner og tiltrække unge forbrugere. For nylig har nogle detailhandlere endda samarbejdet med sådanne tjenester, såsom Walmart. Nogle lancerede endda et virtuelt kort, som forbrugerne kan bruge til at betale for køb. Men ikke alle køber nu, betal senere tjenester passer til alle. Men for dem, der ikke har råd til at betale for købet, er det en god mulighed.

En anden mulighed er et lån med handelstransaktionsgebyr, som ikke opkræver forbrugeren nogen renter, men i stedet opkræver detailhandleren. AfterPay, Splitit og Klarna er blot nogle få af de kreditkortselskaber, der leverer denne type finansiering. Nogle tilbyder endda rentefrie point-of-sale lån. Andre muligheder er Shopper Interest og PayPal, som tilbyder on-the-spot eller on-the-money lån. Et kreditkort hjælper med at opbygge din kredit og øger dine chancer for at få overkommelige finansieringsmuligheder i fremtiden. Consumer Financial Protection Bureau har annonceret en undersøgelse af køb nu, betal senere tjenester med henvisning til bekymringer over akkumulering af gæld, manglende regulering og datahøstning.

Mange mennesker har været fristet til at bruge køb nu, betale senere tjenester som sparxpress, især hvis deres kredit score er lav. De er dog ikke den bedste mulighed for alle. De kan være en glidebane til at bruge flere penge, end du har råd til. En Forbes Advisor-undersøgelse afslørede, at mere end halvdelen af de amerikanske forbrugere bruger BNPL-tjenester, og 46% brugte en BNPL-aftale til at foretage en betaling. Generelt, køb nu, betal senere tjenester gør det lettere for folk at foretage små køb online.

Køb nu Betal senere – er det noget for dig?